USTROJ

 Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice broji 29 dobrovoljnih vatrogasnih društava i jednu javnu vatrogasnu postrojbu.

KONTAKT

Zagrebačka 3, 10410 Velika gorica

tel/fax: 01 6219-985

email: vzgvg@zg.t-com.hr

 

 

TREBATE POMOĆ?

Nazovite 193 ili 112

U slučaju prometne nesreće, požara, poplave ili drugog nesretnog slučaja obratite se za pomoć.

 

POVIJEST

Organizacija vatrogastva u Hrvatskoj ima svoju pretpovijest koja se temelji na razvoju ukupne zaštite od požara i vatrogastva na području Hrvatske.

NOVOSTI

Dana 15. listopada 2016.godine Vatrogasna zajednica Grada Velike obilježila je 20 godina osnutka i rada. Pokrovitelj ove Obljetnice bio je naš Grad, Velika Gorica. Tom prigodom održana je Svečana sjednica u Pučkom otvorenom učilištu. Nažalost zbog lošeg vremena odgođena je Smotra i mimohod vatrogasaca i vozila naše Zajednice koja je planirana nakon Svečane sjednice. Ova sjednica bila je prigoda za potpisivanje Obnoviteljske povelje prijateljstva između Gasilske zvezde Trebnje i Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice koju su potpisali Anton Strah i Dalibor Mrakovčić. Svečanoj sjednici nazočio je gradonačelnik Dražen Barišić sa svojim zamjenicima Ervinom Kolarcem i Stjepanom Kosom, dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček, direktor tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić ujedno i supokrovitelj ove obljetnice.

 


Na kraju svečane sjednice uručena su brojna priznanja i zahvalnice svim bivšim dužnosnicima u proteklih 20 godina VZG VG, svim članicama VZG VG, sponzorima, pokrovitelju i supokrovitelju.

Poseban dio ove svečanosti bio je svakako dodjela priznanja MŽ DVD-a Kuče i ŽA ekipi DVD-a Ribnica te njihovim voditeljima za visoke rezultate ostvarene na Državnom natjecanju ove godine u Puli gdje su ostvarenim rezultatima ponosno prezentirale naš Grad i našu Zajednicu te najviše svoje društvo.

Svečanu sjednicu uveličala su djeca Folklornog ansambla Šiljakovina izvevši nekoliko svojih plesnih točki.

Po završetku Svečane sjednice druženje i domjenak je nastavljeno je ispod šatora na Trgu Kralja Tomislava.

Više slika u galeriji.